Hızlı Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Hızlı Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

22 June 2020 Monday 13:11:58

Hızlı yapıştırıcı lekesi çıkarma işi, sanıldığı kadar kolay olmayan bir işlemdir. Çünkü hızlı yapıştırıcı lekesi kumaştan çıkarılması hiç kolay bir leke olmadığı gibi kumaşların dokularını bozmaya ve kumaşları yıpratmaya çok müsait bir endüstri ürünüdür. Temizleme aşamasında ne kadar titizlikle davranırsanız davranın yine de kumaş yüzeyinde kalıcı hasar oluşumu görülebilir bu sebeple hızlı yapıştırıcı lekesi çıkarırken bazı noktalara dikkat edilmesi önemlidir.

Kuruduktan sonra sert bir yapıda bulunan hızlı yapıştırıcı sprey ve likitler, metal, ahşap ve plastik yüzeylerden dikkatlice kazınarak çıkarılabilmektedir. Dikkatli bir şekilde kazıma yapıldığında ahşabın yüzeyine zarar vermeden hızlı yapıştırıcı lekesinden kurtulmak mümkündür. Ancak kumaş ve benzeri hassas doku yüzeylerinde hızlı yapıştırıcı lekesini çıkarmak için bazı noktalara dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir.

Hızlı Yapıştırıcı Lekesi Çıkartma İşlemleri

Hızlı yapıştırıcı lekesi çıkarma işlemleri konusunda eğer hassas bir kumaşta bulunan lekeyi çıkarmak istiyorsanız ilk olarak kuru temizleme yöntemine başvurmanız akıllıca olacaktır. Öte yandan kendi yöntemlerinizle lekeyi çıkarmak istiyorsanız bu işlemlerde de kumaşın türü ve yapısını göz önünde bulundurarak etkili yöntemleri kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir. Açık yara ile temastan kaçınılması gerekmektedir. Eğer hızlı yapıştırıcı lekesinin bulunduğu kumaş kot veya keten gibi sert dokulu bir kumaşsa yüzeyindeki lekeyi fırça yardımı ile çıkarabilirsiniz.