Boşlukları Doldurmak İçin Ne Yapmalısınız?

Boşlukları Doldurmak İçin Ne Yapmalısınız?

02 January 2019 Wednesday 17:59:54

Evinizde ya da iş yerinizde inşaat kaynaklı ya da yeni tadilat sonrası öncesi doldurmanız ve izole etmeniz gereken alanlar oluşabilir. Ya da evinizin dekorasyonunu değiştirdiniz ve o esnada bir yapısal boşluk meydana geldi ve o boşluğu doldurarak izole etmeniz gerekiyor. Ne yapmalısınız?

İhtiyacınız olan tek şey iyi bir mikro hücre oluşturma özelliğine sahip, stabil ve rijit bir APEL poliüretan köpük. Mikro hücre nedir? Kürleşmesini tamamlayan köpüğün kimyasal formül kalitesini gösteren en önemli unsurlardan biridir. Kürlenmiş köpük kesildiğinde köpük içinde yapısal boşluklar ve asimetriklikler olmamalıdır. Köpük olabildiğince sık ve boşluksuz yapıda olmalıdır. Buna mikro hücre adı verilmektedir.

Poliüretan köpükler uygulandıktan sonra hacim kazanarak, inşaat boşluklarında ilerlerler ve boş alanları şişerek doldururlar. Böylece boşluklar (fuga) lar kapanmış ve izole edilmiş olurlar. Ortam şartlarına bağlı olarak 45 dakika ile 2 saat arasında kürleşmesini tamamlayan köpüklerin dışarıya taşan fazla kısımlarını kesebilirsiniz. Kesilen köpük zımparalanarak  pürüzleri giderilir. Daha sonra sıva ve boya gibi yüzey işlemleri uygulayarak , boşluk doldurma işleminizi başarıyla gerçekleştirmiş olursunuz.