Sıvı Çivinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Sıvı Çivinin Kullanım Alanları Nelerdir?

25 November 2020 Wednesday 15:27:10

Sıvı çivi kullanım yerleri, bu ürüne sahip olan veya ürünü satın almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği ve araştırma yaptığı konuların başında gelmektedir. Tek bileşenli ve hava ile temasa geçtiğinde hızlı kürleşme özelliği sayesinde çok güçlü bir yapıştırıcı haline gelen sıvı çivi kullanım alanları oldukça geniştir. Farklı amaçlar için kullanılabilen sıvı çiviler, günümüzde geniş bir kullanım alanına sahip en güçlü yapıştırıcı ürünler arasında gösterilmektedir. Sıvı çivi ile yapıştırılan yüzeyler, tutkal ve benzeri yapıştırıcı ürünlerde olduğu gibi uzun süreli presleme gerektirmediği için adına bu şekilde sıvı çivi yakıştırması yapılmaktadır.

Sıvı Çivi Nedir?

Sıvı çivi ürünleri, ahşap ve metal aksamlı materyallerin birbirlerine sıkı bir şekilde yapıştırılmasını sağlayan, çok amaçlı kullanılabilen yapıştırıcı ürünlerdir. Endüstriyel ürünlerin birbirine yapıştırılmasında tercih edilen sıvı çivi ürünleri en iyi metal ve çelik yapıştırıcılardan biri olarak bilindiği için bu şekilde adlandırılmaktadır. Başta metalden üretilmiş ürün ve mobilya parçalarının yapıştırılmasında kullanılan bu yeni nesil montaj yapıştırıcıları, poliüretan bazlı yapısı ve özel formülü sayesinde çok güçlü dayanıklılığa sahiptir.

Sıvı Çivi Nerelerde Kullanılır?

Sıvı çivi yapıştırıcıların kullanım alanları oldukça geniştir. Hava ile temasında çok hızlı bir kürleşme özelliği gösteren bu yapıştırıcılar, özel formülünden gelen üstün özellikleri sayesinde genellikle inşaat ve montaj işlemlerinde kullanılmaktadır. Sıvı çivi kullanım alanları şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Ahşap, cam, metal, plastik, ayna gibi materyallerin ahşap yüzeylere yapıştırılması,
  • İnşaat ve tadilat işleri,
  • Metal malzemeli ürünlerin montajı,
  • Mobilya, yat, tekne imalatı,
  • Dış mekan peyzajı,
  • Tamirat işleri

Sıvı Çivi Özellikleri Nelerdir?

Sıvı çivi yapıştırıcı özellikleri başında çok hızlı kürleşme özelliği gelmektedir. Çok amaçlı yapıştırıcı olarak üretilen sıvı çivi ürünleri, poliüretan esaslı olduğu için güçlü bir yapıştırma özelliğine sahiptir. Yaklaşık 15 dakikalık presle maksimum yapıştırma olanağı tanıyan bu ürünler, tiksotropik olduğu için dik yüzeylerde de akma yapmadan kullanılabilmektedir. Sadece metal değil farklı türden pek çok malzemeyi birbirine yapıştırabilir. Sıvı çivi kullanım alanları bu yüzden çok çeşitlidir.