Ayna Yapıştırma, Ayna Nasıl Yapıştırılır?

Ayna Yapıştırma, Ayna Nasıl Yapıştırılır?

28 November 2020 Saturday 15:32:21

Ayna yapıştırma yöntemleri, özellikle ev dekorasyonunda sık sık değişiklikler yapan kişilerin yakından takip ettiği bir konudur. Ayna yapıştırma işlemlerinde doğru yapıştırıcı ürün kullanımı, bu konuda en çok dikkat edilmesi gereken husustur. Çünkü hem aynanın arkasında bulunan yüzeye zarar vermemek hem de aynayı monte edildiği yerde kuvvetli bir şekilde tutacak yapıştırıcı kullanılması gerekmektedir. Ayna yapıştırma yöntemlerine geçmeden önce özel olarak ayna yapıştırma işlemleri için üretilmiş bu tür yapıştırıcıların tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

Ayna Yapıştırmak İçin Ne Kullanılır?

Ayna yapıştırma işleri için kullanılması tavsiye edilen özel ayna yapıştırıcılar bulunmaktadır. Her ne kadar pek çok yerde ayna yapıştırma işleminde genellikle silikon veya çift taraflı bant tarzı yapıştırıcı ürünler yeterli görülse de esasında bu ürünlerle yapıştırılan aynalar sağlamlık konusunda kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Çünkü aynanın yapıştırılacağı yüzeyde en ufak pürüzlerin olması halinde çift taraflı bant ve silikonların yüzeye iyi tutunamayacağı bilinmelidir. Bu yüzden herhangi bir iç mekan dekorasyonu sırasında bir yüzeye ayna yapıştırılmak istendiğinde hızlı kürleşme özelliği bulunan ayna yapıştırıcıların kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kaliteli Ayna Yapıştırıcısı

Kuvvetli ayna yapıştırıcı ürünleri sayesinde aynalar yapıştırılmak isteyen yüzeye çok sıkı ve sağlam şekilde monte edilebilmektedir. Kullanılacak yapıştırıcının kuvvetli olması ve ayna yüzeyinin arkasında yer alan sır tabakasına zarar vermeyecek formülle üretilmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle ayna yapıştırmak için gelişigüzel yapıştırıcı kullanılmaması gerekir. Özellikle iç mekan aksesuarında kullanılacak ağır yapıdaki aynaların yapıştırılmasında mutlaka kaliteli ve özel formüle sahip ayna yapıştırıcısı olan ürünler tercih edilmelidir.

Ayna Nasıl Yapıştırılır?

Ayna yapıştırma yöntemi için öncelikle yapıştırıcı silikonu aynanın arkasına boydan boya olacak şekilde ve birkaç çizgi şeklinde sürmelisiniz. Silikonu sürmediğiniz bölgelere de daha kuvvetli olması için çift taraflı köpük bant kullanabilirsiniz. Çok ağır aynalarda sağlamlık için, silikon kuruyana kadar geçici olarak aynanın çevresinden kağıt bant ve tamir bandı ile bantlamanızda fayda olacaktır. Ayna yapıştırma işlerini bu hususlara azami dikkat göstererek yapmanız halinde aynanızı çok sağlam şekilde monte edebilirsiniz.